Uniwersalna zmieniarka CD
- Date added:
- Czwartek, 8 Październik 2009
- Last revised:
- Wtorek, 13 Październik 2009
Answer
Nie jest łatwo znaleść oryginalnego Beckera do tego auta,tak wiec zdecydowałem się na Sony cdx454 rf.Zamontowałem ja w bagażniku a kabelki puściłem razem z wiązka elektryczną.A propo wiązki-idą 3 główna po stronie pasażera(mam wersję angielską tak że pewnie u was po stronie kierowcy)w progu i dwie inne jedna srodkiem a 3 po stronie kierowcy razem z kablem antenowym.Ja wykorzystałem drogę środkowa przez konsolę.Napięcie wziąłem nie z radia ale z zapalniczki-łatwiejszy dostęp -są wszystkie potrzebne kabelki.Antena wymagała adaptera ale to nie problem -mozna kupic gdziekolwiek.W sumie największy problem ze ściągnięcięm plastików z deski-mnóstwo tam zatrzasków i łatwo je połamać.A jeszcze oczywiście miałem problemy z radiem-wypadło mi kilka przycisków przy demontażu -myslałem ze powciskam je z powrotem i po problemie,niestety to nie takie łatwe.One sa klejone tzn maja trzy nóżki te dwie górne sa klejone minimalna ilością kleju.Tak więc żeby je wstawic z powrotem użyłem odrobiny kleju Loctite -taki szybkoschnacy klej akrylowy-minimalna ilość na górne nózki ,wciskamy dolna najpierw i dociskamy do góry.W sumie operacja się udała-pacjent żyje.Polecam to rozwiązanie-zamiast oryginalnej zmieniarki za którą tutaj życzą sobie 500 funtów kupiłem sony za 70 na ebayu troche pogrzebałem i moge sluchac polskiej muzy zamiast angielskiej sieczki.Co prawda nie mam cd textu i musze sterować zmieniarka z osobnego pilota na kablu ale coś za coś...
Kategoria
Widzisz błąd? Zauważyłeś błąd ortograficzny, językowy techniczny? Zgłoś go nam! Możesz to zrobić pisząć na e-mail bądź na forum. Będziemy niezmiernie wdzięczni - najlepsi "zgłaszczacze" zostaną nagrodzeni. |