Favourites Create PDF Napisz e-mail Drukuj

Nie gaśnie mi kontrolka Airbag

Author:
Tuti
Date added:
Czwartek, 8 Październik 2009
Last revised:
Czwartek, 8 Październik 2009
Hits:
1938
Rating:

Vote for this:
Good - Bad
favoured:
0 Favour

Answer

Możliwe przyczyny:

• błąd w komputerze, tworzący się najcześciej podczas wymiany podświetlenia zegarów. kostki od zegarów nie można podłączać/odłączać na włączonym zapłonie!
  • zaśniedziałe kostki lub uszkodzenia kabli
  • wystrzelona poduszka

Najpewniej można zdiagnozować na egzaminerze w ASO, koszt podłączenia samochodu pod egzaminer to około 50 zł. Jeśli w komputerze jest zapisany błąd poduszki serwisanci będą musieli go skasować. Jeśli przyczyna zapalenia kontrolki są zaśniedziałe kostki to najlepiej je wyciąć i zlutować kable.

Kategoria

Tags for this item

Losowy cytat

"Wtedy to nadjechał zięć państwa Campilli, małą śliczną Alfa Romeo, której linie podziwiałem już nieraz, ponieważ sporo wozów tego typu kręciło się po Rzymie. Alfa Romeo zięcia Campillich była czerwona jak rak. On sam siedział przy kierownicy." (...) "Maszyna miała zryw wspaniały. Wieśniewicz wiózł wybornie. Wydostawszy się z miasta na autostradę do Ostii rozwinął szybkość, od której mi dech zaparło. O rozmowie nie mogło być mowy." (...) "Wróciliśmy do samochodu. Ja - wyprzedzając Wieśniewicza. On - nie śpiesząc się. Za to w samochodzie od razu rozwinął szybkość, od której zrobiło mi się zimno, z pasją ścinając zakręty, tak, że aż gumy wydawały za każdym razem przeciągły pisk."

Tadeusz Breza, Urząd, Warszawa, 1960.